Reizen

Met vakantie gaan is niet verstandig zonder reisverzekering. Deze valt uiteen in hulpverlening, ongevallen, medisch kosten en bagage.

Als aanvulling zijn er nog de autohulp polissen die pech (met de eigen auto) in het buitenland verzekeren. Meestal is een ongeluk in het buitenland (met terughalen van het wrak) standaard gedekt op de WA verzekering van de auto.

Huurt u een auto en heeft u eventueel een eigen risico (en/of borg) dan kunt u dit verzekeren. U kunt dit regelen voordat u naar het buitenland gaat. Door op Eigen Risico Verzekering Autohuur te klikken start je de aanvraagmodule en kun je de verzekering direct afsluiten.

Als u een reis boekt kunt u binnen 8 dagen een annuleringskostenverzekering afsluiten die ervoor zorgt dat u die kosten vergoed krijgt als de vakantie (door daar genoemde oorzaken) niet door kan gaan.

Als u vaker op vakantie gaat dan 1 of 2 keer per jaar of u gaat langer op vakantie, overweeg dan een doorlopende reisverzekering waarbij ook nog gekozen kan worden voor extra annuleringsdekking.

Door op reisverzekering te klikken start u de aanvraagmodule en kunt u de verzekering direct afsluiten.

Mensen die de wereld gaan rondreizen of langere tijd in het buitenland gaan wonen moeten een speciaal product aanvragen waarop bijvoorbeeld ook de aansprakelijkheid is gedekt. Heel belangrijk om te weten dat u feitelijk en juridisch in Nederland moet wonen om een reispolis te kunnen afsluiten. Voor langdurig buitenland- verblijf moet u kijken onder de button Buitenland.