Zorgverzekeringen buitenland

Mensen die zich afvragen hoe zich in het buitenland moeten verzekeren, doen er goed aan om zich eerst af te vragen of ze nog onder de basiszorgpolissen voor Nederland vallen. Dat is heel goed mogelijk vooral bij een Nederlandse werkgever. Ook voor Europese landen gelden weer speciale regels. Als u zeker weet dat dit niet het geval is, dan moet u zelf wat regelen. De OOM heeft een compleet pakket voor allerlei soorten. Via onderstaande linken kunt u op de site van OOM komen en zelf verzekeringen on-line afsluiten. Wij krijgen een melding dat u een aanvraag heeft gedaan en de verzekering loopt via ons agentschap (dat kost geen extra premie)

De “Wonen in het buitenlandverzekering” is voor mensen die voor meer dan 2 jaar naar het buitenland vertrekken. Op dat pakket kunt u ook de inboedel, WA, ongevallen en reisdekking regelen.

Voor mensen die maximaal 2 jaar weg (denken te) blijven is er de OOM” tijdelijk in het buitenlandverzekering”.

Voor studeren in het buitenland is er een apart pakket gemaakt door OOM. (is geen link van geplaatst).

Naast de OOM zijn er bij andere maatschappijen overigens nog meer mogelijkheden. Als u wat meer over OOM zelf wilt weten, dan kunt u via de genoemde linken op de site komen en vanaf die plek omhoog lopen naar het algemeen gedeelte.

OOM heeft ook een dekkingsmogelijkheid voor niet ingezetenen, die naar hier komen. Bijvoorbeeld als men in het buitenland woont en voor een visum ziektekostendekking in Nederland zoekt. Deze polis heet de” Schengenverzekering “en onderaan vindt u ook de link voor deze verzekering naar de website van OOM. Voor mensen die langer naar Nederland komen is er de OOM “voorlopig verblijf in Nederlandpolis”. Daarvoor is geen doorlink geplaatst.

Mensen die in het buitenland wonen en werelddekking zoeken voor ziektekosten (inclusief Nederland, maar exclusief woonland), kunnen ook via ons een Travel Risk Insurance (van Allianz Global Assistance) aanvragen. Omdat voor de Travel Risk Insurance geen gezondheidsvragen hoeven te worden ingevuld, zijn de OOM verzekeringen moeilijk met deze van Allianz te vergelijken. Meldt u dus even bij ons als u daar meer over wilt weten. Email ons uw vraag. Ook omdat er diverse mogelijkheden LIJKEN, is het verstandig om ons eerst te laten weten wat uw probleem exact is.

klik hier om een Tijdelijk in het buitenland-verzekering aan te vragen. (Note deze link opent een nieuw scherm)