Buitenland

Hoewel we wel voornemens zijn om hierna een aantal items te bespreken, moeten we u echt afraden zelf naar oplossingen te zoeken. De situatie voor de meesten is nieuw, terwijl wij al jaren mensen in het buitenland hebben geholpen. We zetten de items erin om u in het buitenland toch de gelegenheid te bieden om wat te regelen. Als u via onze site verzekeringen gaat afsluiten bij de maatschappijen worden wij op de hoogte gesteld en weten wij wat er gebeurt. Meldt u dus uw acties even per email aan, zodat wij kunnen checken of gebeurt wat u wil.

Als u voor langere tijd vertrekt, komt de vraag naar boven hoe u uw huisraad verzekert. Voor bijna alle situaties hebben we een oplossing.
We noemen:

  • huisraad in opslag in Nederland
  • vervoer per container naar het buitenland
  • verzekeren van huisraad in Europa
  • verzekeren van inboedels buiten Europa
  • huisraad achtergebleven in uw eigen huis in Nederland (al dan niet in een tijdelijk verhuurd woonhuis).

Ook als er sprake is van meerdere situaties, dan hebben we meestal wel een oplossing.

Wij wijzen u erop dat er wel soorten dekkingen zijn (brand, uitgebreid, etc.), maar niet in alle gevallen is een dekking zoals in Nederland gewoon is, mogelijk.

Reizen vanuit het buitenland vergt soms extra voorzieningen: het kan zijn dat u in het buitenland woont of dat u daar tijdelijk verblijft. U mag niet zomaar gewone reisverzekeringen afsluiten als u niet in Nederland ingeschreven staat. Voor mensen die voor hun vertrek al weten dat ze vanuit het woonland of verblijfland gaan doorreizen of (even) terugkomen kunnen gewoon de Globetrotter reisverzekering afsluiten via onderstaande link. Voor mensen die tijdens hun verblijf in het buitenland geen langdurende reisverzekering heben afgesloten, kunnen wij voor ziektekostendekking zorgen. Dit is dan de Travel-riskverzekering of de Global visitor verzekering (voor mensen die alleen maar naar Nederland komen). Het zijn gecompliceerde situaties waar u mee te maken krijgt, omdat ook het recht op de basiszorgverzekering een rol kan spelen. Ons algemeen advies is dus: mail ons met uw voornemens. Voor mensen die al vaker met het bijltje gehakt hebben, hebben we hieronder wel een link gemaakt voor de Global visitor. De Travel-riskverzekering is niet via internet te sluiten. Neem s.v.p. contact met ons op als u een Travel-riskverzekering wilt afsluiten.

Door op Globetrotter Reisverzekering te klikken start u de aanvraagmodule en kunt u de verzekering direct afsluiten.

WA-verzekering
Bijna elke WA-verzekering in Nederland heeft werelddekking. Dat is van toepassing voor mensen die lang op reis zijn, maar wel in Nederland zijn ingeschreven. Als dat niet het geval is, moet u voor het buitenland een eigen WA-verzekering afsluiten. Wij hebben daar digitale informatie over, dus vraag dat bij ons aan. U moet wel goed nazien hoe de aansprakelijkheid van u is geregeld als eigendom van een huis. Op een buitenland WA verzekering kan namelijk die hoedanigheid (dus voor een eigendom in Nederland) worden meegedekt tegen meer premie.

Kostbaarheden
Voor bepaalde zaken (instrumenten, kostbaarheden, laptops, digitale camera”s) is het mogelijk 24-uursdekking te geven, dus ook buiten uw woning in het buitenland. De dekking is eigenlijk volledig (diefstal, verlies, vallen, stoten). Vraag naar de voorwaarden. Vergeet daarbij niet dat de dekking voor een huisraadverzekering in het buitenland alleen maar van toepassing is in uw woning en niet daarbuiten.

Arbeidsongeschiktheid
Als u ervoor zou kiezen om arbeidsongeschiktheid of invaliditeit in het buitenland te verzekeren komt u verscheidene problemen tegen. Niet alleen zijn er maar een paar maatschappijen die dat kunnen verzekeren, maar ook is er altijd sprake van een lange wachttijd. Ook wil men niet altijd alle beroepen verzekeren. Het grootste probleem is echter de fiscaliteit van die verzekering. Als u in Nederland belastbaar inkomen heeft is de premie aftrekbaar waardoor de kosten van zo”n verzekering minder zwaar drukken. Dat is vaak niet zo in het buitenland terwijl waarschijnlijk de uitkering wel belastbaar is, zeker als u na uw invaliditeit weer terug wilt keren naar Nederland. De oplossing is de invaliditeitskapitaalverzekering die geen rente of periode uitkering verzekert maar een kapitaal ineens. Die polis keert echter uit los van het feit of u nog kunt werken of niet. Alleen de mate van lichamelijke invaliditeit bepaalt de uitkeringshoogte, los van het feit dat u met die handicap nog kunt werken. Aanvragen van zo”n verzekering gaat in 2 stappen: door een aanvraag in te vullen vraagt u een offerte aan. Nadat de offerte is uitgebracht mag u ja zeggen en bent u verzekerd.

Terugkeer
Als u definitief terugkeert naar Nederland, meldt dat dan bij ons, zodat wij uw buitenlandpolissen kunnen opzeggen namens u. Zorg ervoor dat u na aankomst in Nederland het volgende snel regelt: de zorgverzekering (ga naar de pagina gezondheid) en de WA verzekering (ga naar de pagina wonen). Voor tijdelijke terugkeer: check uw polissen met ons en sluit een Travel-riskverzekering (ga naar de pagina vrije tijd + reizen) of een Global visitorverzekering die op de site bij OOM staat (zie voor de link: zorg ziektekosten bij de rubriek buitenland).